Laktatprofil

Vi har gleden av å kunne tilby laktattest på klinikken.  Driver du aktivt med løping, sykling, roing eller annen utholdenhetaktivitet, er dette en test for deg. Det er fysioterapeut og PT André R. Aanonsen som utfører testene hos oss.

 

Hva er laktat?
Laktat er en base og finnes i musklene våre. Det som skjer når du omdanner energi i muskelen, er at det dannes laktat fra glukose. Dette gjøres via glykolysen.

Å finne sin laktatprofil er gunstig for å styre intensiteten på treningen. Det er et nyttig verktøy for å kartlegge effekten av trening over tid og hva man gjør med treningen.

 

Hvordan fungerer testen?
Etter 10 min oppvarming måles puls og laktat. Utøveren står av f.eks løpebåndet og laktat måles i blod ved et stikk i en finger. Deretter økes farten på tredemølla med 1 km/t og det løpes i 5 min. Før nye målinger av puls og laktat. Dette gjentas 3-4 ganger til laktatverdien er over 4 mmol.

 

Hvorfor gjennomføre en laktattest?
Ved å finne ut hvilke hastighet og hjertefrekvens som påvirker produksjonen av laktat, vil dette bidra til å vite hvilke intensitet du skal legge opp til i dine ulike økter.

Videre gir det et grunnlag for hvordan du kan trene spesifikt på den intensiteten du ønsker, for å øke aerob kapasitet. Man ønsker at laktatkonsentrasjonen i blodet er lavere ved samme absolutte arbeidsbelastning etter en treningsperiode. 

 

For å booke time til test:
andre@impulshelse.no
66 80 28 64 / 95 07 80 45
Bestill på nett: laktatprofil


Pris:

800 kr 

 

Vennligst oppgi navn og e-postadresse for å komme til kostholdskalkulatoren.

Skroll til toppen