Hvilken behandler skal jeg velge?

«Hvem synes du jeg skal gå til? Er det best med fysioterapi, osteopati eller naprapati?».

Dette er et spørsmål vi ofte får når pasienter ringer inn for å booke time. Men hva er egentlig et riktig svar å gi? Pasienter tar ofte kontakt på grunn av jungeltelegrafen. «Gå til h*n fysioterapeuten, det har hjulpet meg veldig!». Men er det allikevel alltid det beste valget for deg ut ifra de plagene du kommer med?

Det er vanlig at vi går til den terapeuten som er anbefalt av bekjente, eller som vi føler oss tryggest med. Nettopp fordi vi fra før av har en erfaring med hvordan denne profesjonen, eller den personen jobber, og ofte er dette veldig nyttig. I noen tilfeller finnes det bedre valg for deg, men det skal vi i så fall hjelpe deg med å avgjøre.

Tradisjonelt har mange av oss blitt vandt til å gå til en fysioterapeut eller kiropraktor når plagene kommer. Men hva er egentlig forskjellen på de ulike profesjonene og deres terapeutiske tilnærming?

 

OSTEOPATI

Osteopati finner sammenhengen mellom plagene, kroppen og hverdagen til pasienten. Norges Osteopatiforbund beskriver osteopater som terapeuter som har en helhetlig forståelse av pasientens smerter og plager for å bidra til bedring. Terapeutene bruker derfor god tid på pasienten som kommer og dens helse.

www.osteopati.org

 

FYSIOTERAPI

Fysioterapeuter jobber med kropp og bevegelse for å fremme god helse. Terapeutene hjelper deg med å forebygge og behandle skader og sykdommer som gir smerter eller nedsatt funksjon i muskel- og skjelettsystemet. Ifølge Norsk Fysioterapeutforbund er målet at pasienten skal kunne utvikle, gjenvinne eller holde vedlike funksjonsevnen, utnytte egne ressurser og bidra aktivt i å bedre egen helse.

www.fysio.no

 

NAPRAPATI

Naprapati innebærer å diagnostisere, behandle og rehabilitere smertetilstander og funksjonelle problemer i ledd og muskler. Behandlingen bygger på ortopedisk medisin kombinert med god kunnskap om bevegelsesapparatets oppbygning og funksjon. Denne tanken ligger til grunn for naprapatien og kan betegnes som selve kjernen. Ordet naprapati betyr å korrigere årsak til lidelse.

www.naprapati.org

 

Så hva er egentlig forskjellen på behandlerne som jobber på Impuls Helse? På mange måter er det personene og interessene, da kunnskapen på mange av områdene går igjen hos alle på tvers av profesjonene. I bunn og grunn skal vi være her for å hjelpe pasienter med å få en bedre hverdag. Alle terapeuter har teori og erfaring om hva som fungerer og ikke fungerer. Vi legger til oss ulike rutiner som fungerer for oss, men også for pasientene etter tilpasninger og individualisering. I 2019 alle har tilgang til de samme studiene og på klinikken jobber vi stadig med å holde oss oppdaterte og diskutere ny forskning og bedre tilnærminger til smertetilstander. Allikevel er vi forskjellige personer med forskjellige interesser, noe som kan være av betydning for akkurat ditt valg.

På Impuls Helse jobber vi som et lag. Hos oss er alltid døren åpen for hverandre, og vi nøler ikke med å banke på døren til en annen terapeut på huset for å spørre om hjelp. Vi lærer av hverandre og utnytter det vi er gode på, for å hjelpe våre pasienter. Profesjonene har begynt å blande seg og vi kan kun ta stor lærdom av hverandre. Det viktigste for oss er at du som pasient føler deg ivaretatt og får gode dokumenterte tiltak.

Med selvinnsikt som terapeut vet vi hva vi kan hjelpe dere med, eller hvor vi skal ty til hjelp fra andre. Så når du bestiller time eller ringer oss for en prat vil vi hjelpe deg med å finne den terapeuten som passer deg og dine plager best, uansett hvilken profesjon det måtte være. Så da er det ikke av så stor betydning om dette hos oss er en fysioterapeut, en osteopat eller en naprapat.

 

Oppsummering

God behandling skal være profesjonsuavhengig, da vi har samme kunnskap tilgjengelig og alle behandlere bør holde seg oppdaterte. God behandling er å benytte denne tilgjengelig kunnskapen til å samhandle med, rådgi og behandle deg som en individuell person med dine individuelle plager. God behandling er ikke å ha mange verktøy å bruke på deg, men å bruke kunnskap til å få frem dine ressurser til å bli bra igjen. Hver behandler har forskjellige erfaringer, forskjellige personlighet og interesser, og for å gi deg best mulig hjelp så vil det i visse tilfeller gi noe ekstra å gå til en spesiell person av oss eller få bidrag av flere. Dette hjelper vi deg med!

Det er ikke så viktig om den du velger er en fysioterapeut, en osteopat eller naprapat. Det viktigste er hvordan kunnskapen vi har blir brukt i møte med deg og dine plager.

 

 

Vennligst oppgi navn og e-postadresse for å komme til kostholdskalkulatoren.

Skroll til toppen