fbpx

Vi laget såler til en frisør

Vi var så heldige å få lov til å ta bilder og film da vi tilpasset såler til Linda. Linda er frisør og står mye i løpet av dagen. På jobben får hun ofte vondt i ryggen og hun kjenner smerter i føttene. I det siste har hun opplevd tiltagende smerter i høyre stortå.

Vi gjennomførte flere forskjellige tester og fant blant annet ut at det er økt motstand ved strekk av høyre fots stortå som gjør at det blir større belastning på senespeilet som ligger under foten. Hun hadde også nedsatt forfotsstabilitet på denne foten. På venstre fot hadde hun en valgusstilling av ankelen, det vil si at ankelen faller inn, og hun hadde også en fotbue som var lav – særlig ved belastning.

Vi brukte svarene vi fikk fra undersøkelsen til å teste ut kiler til sålene som leveres av Formthotics. Les mer om sålene fra Formthotics her.

På høyre fot puttet vi inn en kile under stortåen for å redusere spenningen på stortåen, noe som ville gjøre det enklere å aktivere det som heter Windlassmekanismen og som videre vil redusere belastning på senespeilet under foten – plantarfascien. Resultatet av en kile under her observerte vi ved at hun umiddelbart fikk mye bedre balanse og utførte aktive tester med en helt annen kontroll på ankel og fot.

På venstre fot måtte vi justere valgusstillingen av hælbenet, noe vi gjorde ved å putte en kile på innsiden av hælbenet. Dette var nok til å skape de linjene vi ønsket i ankelen, og de beholdt seg ved aktive prøver og belastning.

Vi varmet opp sålene slik at de ble formbare og kunne tilpasses Lindas kurver under foten. Umiddelbart merket hun at spenningene i ryggen løsnet og at det ble mindre press på stortåen hun har slitt med den siste tiden. Balanse og kontrollen i ankelen ble også tydelig forbedret.

Vi gratulerer Linda med nye såler og takker henne for at vi fikk bruke henne som eksempel. Se mer i denne videoen:

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vennligst oppgi navn og e-postadresse for å komme til kostholdskalkulatoren.