fbpx

Du bør ha tilgang til både benkebehandling og trening på klinikken du velger

Da vi åpnet Impuls Helse var et av kriteriene at det var plass til trening. Vi ønsket at vår klinikk skulle kunne tilby personlig trening, gruppetimer og andre tilbud hva gjelder trening. Men viktigst var muligheten til å ta pasienten av benken og gå ut i et treningsstudio.

Når treningsrommet ligger i samme lokaler som behandlingsdelen er veien kort og trygg for pasienten. Mange har sin første opplevelse med et treningsstudio og da er det trygt at det er i kjente omgivelser og sammen med en terapeut. Terskelen for å få med pasienten «med» på øvelser og trening er da mye lavere.

I begynnelsen av et behandlingsforløp/rehabilitering er ofte øvelsene veldig enkle og få. Disse kan gjøres hjemme med enkle redskaper som f. eks strikk og/eller benk. For mange pasienter holder det med disse enkle øvelse hele veien til en smertefri hverdag.

Hvorfor er da viktig med et treningsrom? Vi får en større mulighet til å finne øvelser som passer akkurat deg og ikke et standardisert skjema. Vi får muligheten til å ufarliggjøre trening og kanskje få deg som ikke liker trening til nettopp å like dette.

Mange pasienter trenger mer trening/rehabilitering etter de enkle strikk og/eller benkøvelsene. Det er kanskje bare steg 1 av 4 for disse pasientene. Det er enda en viktig grunn til at klinikker bør ha et treningsrom/studio med gode muligheter for å trene på klinikken.

Dersom du som pasient går til en terapeut/klinikk som kun kan tilby å vise enkle øvelser på grunn av lokalene vil du enten ikke komme videre i ditt behandlingsforløp eller du vil få et program uten at dere har fått gått igjennom øvelsene sammen. Da er sjansen stor for at du gjør feil, ikke får riktig progresjon og dermed mister motivasjon som igjen gjør at du ikke når de målene du hadde med behandlingen.

Er du idrettsutøver eller aktiv mosjonist som ønsker å gå fra skadet/operert til full aktivitet er valget ganske enkelt. Du må finne en terapeut som kan rehabilitering/trening og som har tilgang til utstyret du trenger. Hvis ikke kommer du deg ikke videre fra benkebehandling og steg 1 i treningen.

Hos Impuls Helse vil du få benkebehandlingen du trenger, du vil få informasjonen du trenger og treningen du trenger. Når du har nådd målene du setter sammen med din terapeut og vi forhåpentligvis har klart å tenne en gnist hva gjelder fysisk aktivitet har vi tilbud i våre lokaler slik at terskelen fortsatt er lav til å fortsette din trening.

Vennligst oppgi navn og e-postadresse for å komme til kostholdskalkulatoren.