•   I sosiale medier

  Adresse : Kapellveien 17, 1410 Kolbotn
    Tlf : 66 80 28 64

  BESTILL TIME  BESTILL AKUTT

  Skulder

  Skulderen er ett veldig komplekst ledd og det kreves god kunnskap og erfaring for å stille riktig diagnose. Skulderleddet blir påvirket av nakken, brystryggen, ribben og armen. Skulderen holdes stabil av muskulatur og sener, og det eneste leddet som kobler armen til resten av kroppen er leddet fra kragebenet mot brystbenet (SC-leddet).
  I de fleste tilfeller med skulderbehandling vil du som pasient få ett treningsopplegg. Dette treningsopplegget vil bidra både til bedring og til å minske sannsynligheten for å få plagene tilbake.

  Bursitt/slimposebetennelse:
  Disse kan gi deg en diffus verkende følelse. Det er vondt å ligge på armen og løfte den over hodet.

  Labrumskade:
  Labrum er en struktur som kler leddskålen og som hjelper til med å holde skulderkulen på plass. I denne kan det oppstå rifter og avrivninger. Du kan oppleve «klikke»-lyder inne i skulderen, verking ned langs overarmen og smerter når du ligger på armen. Avhengig av graden på skaden vil det holde med spesifikk rehabilitering og behandling av muskulatur. Hvis dette ikke gir tilfredsstillende resultater kan operasjon være et alternativ. Tilleggsundersøkelse vil være MR.

  Senelidelser:
  Du kan oppleve en verkende følelse i skulderen/armen, svakhet og stikkende smerter i visse bevegelser, for eksempel når du løfter armen over hodet. Det kan da være at du opplever smerter cirka midt i bevegelsen for så å bli borte når du løfter armen helt over hodet.
  Her må det settes riktig diagnose på rett struktur for at du skal få riktig behandling.

  Trening og trykkbølge er effektive behandlingsmetoder for tendinopatier (langvarige sendelidelser) i skulderen.