•   I sosiale medier

  Adresse : Kapellveien 17, 1410 Kolbotn
    Tlf : 66 80 28 64

  BESTILL TIME  BESTILL AKUTT

  «Stressnakke»:
  Mange opplever denne formen for smerter i nakke og skuldre. Mange tror at stress eller fysisk aktivitet forårsaker nakkesmertene. Stress kan være den utløsende faktorene når muskler og ledd i nakken ikke fungerer optimalt. Når du får dette behandlet opplever mange at de tåler disse påkjenningene bedre.

  «Kink» i nakken:
  Dette kan oppstå når du har vridd vanlig på hodet eller du kan våkne opp uten å kunne snu på hodet. Muskulaturen din strammer seg og du får nedsatt bevegelse i leddene. Dette er en tilstand som kan være veldig smertefull, og akuttbehandling av vår naprapat vil hjelpe deg med å oppnå økt bevegelse og mindre smerter fra muskulaturen. Du vil først bli undersøkt nøye for å utelukke blant annet skader på nervesystemet, prolaps eller andre strukturer.
  Mange har tilbakevendende plager med «kink» i nakken. Dette kan komme av funksjonelle feil i ledd eller muskulatur. Mange vil da ha god effekt av opptrening av nakkemuskulaturen hos vår fysioterapeut.

  Hodepine:
  Selv om mange typer hodepine oppleves like, finnes det mange forskjellige typer. Hodepine kan utløses av stramme muskler i nakke, skuldre, kjeve og nedsatt bevegelighet i øverste nakkeleddene. Hodepine kan også utløses av synsfeil, matallergi og andre faktorer. Det er viktig at du får en individuell tilnærming til dine plager og grundig undersøkelse av en terapeut som har kunnskap om disse faktorene.

  Vi anbefaler at du kontakter lege hvis hodepinen har noen av disse symptomene:
  Hodepinen kommer plutselig, er intens og av en karakter du aldri har hatt tidligere
  Hodepinen er gradvis økende, eller etterfølges av feber
  Du får nedsatt følelse eller lammelser av hodepinen
  Hodepinen kommer for første gang etter fylte 50 år

  Nakkesleng/«whiplash»:
  Har du prikkinger/lammelser i armene eller andre akutte plager etter ulykken bør du oppsøke lege.
  Vanligste skademekanismen ved en nakkesleng er at musklene på fremsiden og baksiden av nakken blir strukket med påfølgende betennelsestilstander. Disse strukturene blir irriterte og skaper smerte. Dette fører igjen til feil bevegelsesmønster og kan over tid utvikle seg til å bli kroniske plager. Det er da viktig med en grundig undersøkelse, behandlingsopplegg og øvelser.
  I noen tilfeller vil det ikke være smerter/stivhet i nakke og skuldre den første tiden, men symptomene kommer gradvis etter 3-6 måneder. I disse tilfellene har det da skjedd en forstyrrelse i samspillet mellom den «lokale» støttende muskulaturen og muskulaturen som skal skape bevegelse. Dette fører til overbelastning av muskulaturen, noe som gir smerte og stivhet. I disse tilfellene er det viktig med riktig opptrening av nakkemuskulaturen.