fbpx

Undersøkelse av bekkenbunn etter fødsel

De som kan ha god nytte av en undersøkelse av bekkenbunn etter fødsel er de som synes det er vanskelig å få kontakt, de som er usikre på om de kniper riktig (veldig mange presser ned i stedet for å løfte), de som ikke synes at de får noen effekt av å trene på egen hånd, de som har symptomer som lekkasje, nedpress, vanskelig å tømme blære/tarm, de som har følelsen av at noe gnager i skjeden etter 3-4 måneder postpartum eller de som opplever smerte. 

Når kan man booke time til undersøkelse?

Det er ønskelig at du har vært på en 6 ukers kontroll og fått en vaginal undersøkelse der sånn at vi vet at alt ser bra ut med tanke på sting, slimhinner med mere.

Hvordan foregår timen?

Når du kommer til timen på klinikken gjennomføres en nøye anamnese hvor du forteller din historie, hvordan du har det, hvilken symptomer du opplever og hvilken forventninger du har til timen. Du bestemmer selv om du ønsker å gjennomføre en vaginal undersøkelse eller ikke. Hvis du ikke føler deg komfortabel med dette så er det helt greit.

Vaginal undersøkelse går til som sånn at du ligger på behandlingsbenken med bøyde knær, vi bruker altså ikke en gynnstol som hos gynekologen. En annen forskjell fra en gynekologisk undersøkelse er at terapeuten blir sittende ved siden av deg og ikke mellom føttene dine. Ved undersøkelse bruker vi kun en finger (med sterile hansker og undersøkelsesgel) og ingen andre verktøy for å undersøke musklene i bekkenbunn. Vi fokuserer på kvalitet på kontakt, styrke, utholdenhet, grad av anspenning, avspenningsevne og om du opplever noen smerter i muskulaturen i bekkenbunn. Du kan til enhver tid si at du ønsker å avslutte undersøkelsen om du føler for dette. Terapeuten er svært opptatt av at du skal føle deg vel under hele undersøkelsen.  

Avhengig av hvilke funn terapeuten får fra undersøkelsen så legger terapeuten og du sammen en plan videre som passer inn i livet ditt og din hverdag.

Ta med deg håndkle til timen. Time bestiller du på telefon, mail eller direkte her: https://impulshelse.bestille.no/oncust2/#!/

Vennligst oppgi navn og e-postadresse for å komme til kostholdskalkulatoren.