•   I sosiale medier

  Adresse : Kapellveien 17, 1410 Kolbotn
    Tlf : 66 80 28 64

  BESTILL TIME  BESTILL AKUTT

  Trykkbølge

  Trykkbølgebehandling er en effektiv behandlingsmetode for kroniske senelidelser og fungerer ved å sende trykkbølger inn i det skadede vevet. Dette gjøres via en applikator som lager mekaniske trykkbølger som brer seg innover i vevet. Vi kan justere for størrelsen, frekvensen og antall slag alt ettersom hva vi ønsker å oppnå.

  Trykkbølgene setter i gang flere fysiologiske reaksjoner som sørger for en umiddelbar smertelindring. Behandlingen vil også få i gang reparasjonsprosessen som har stoppet opp ved kroniske lidelser. Behandlingen vil bryte ned skadet vev slik at kroppen kan danne nye funksjonelle senefibre. Studier har vist at det ved kroniske senelidelser er et økt antall frie nervetråder som reagerer på trykk og belastning og som gir smerter ved belastning og aktivitet. Trykkbølgebehandling reduserer antall frie nervetråder og dermed smerte ved belastning.

  Hvem har behov for trykkbølgebehandling?

  Trykkbølgebehandling er for deg som har slitt med senetilstander over tid. Dersom du har prøvd annen behandling uten tilfredsstillende resultater er trykkbølge noe du bør vurdere sterkt. Ta kontakt med oss dersom du er usikker på om trykkbølge er riktig for deg.

  Trykkbølgebehandling har i stor grad tatt over for kortison ved kroniske senetilstander, og det er også noe man bør prøve ut før man vurderer operasjon.

  Hvordan gjennomføres trykkbølgebehandlingen?

  Trykkbølgebehandlingen gjennomføres som regel 3-5 ganger, men det er alltid en fortløpende vurdering. Har man ikke fått fremgangen man ønsker etter 2-3 ganger så vil man avslutte behandlingen. Vi vil som regel kombinere trykkbølgebehandlingen med annen behandling og andre tiltak.

  Utvalg diagnoser som responderer godt på trykkbølgebehandling:

  musearm/tennisalbue
  golfalbue
  kalkskulder
  hælspore
  runners knee
  jumpers knee
  achillessmerter

  Trykkbølgeapparatet er kostbart og behandlingen er derfor priset noe over alminnelig behandling. Vår erfaring er at dette allikevel til slutt vil føre til en lavere sum totalt for behandlingsrunden.

  SAMSUNG CSC

  Vi bruker MASTERPULS® 100 ULTRA – en ny standard innen radierende trykkbølgebehandling

  2 Comments
  1. Pingback: Smerter i akillessenen | Impuls Helse

  2. Pingback: Plantar Fascitt | Impuls Helse

  Comments are closed.