•   I sosiale medier

  Adresse : Kapellveien 17, 1410 Kolbotn
    Tlf : 66 80 28 64

  BESTILL TIME  BESTILL AKUTT

  Såler

  Vi tilpasser såler individuelt. Ved å lytte til dine plager og kombinere dette med svarene vi får fra standardiserte tester, samt gang- og løpsanalyse, så kan vi tilpasse sålene så de passer deg og den aktiviteten du driver med. Vi bruker såler fra Formthotics som gir støtte der du trenger det uten at det går utover fotens naturlige bevegelser. Sålene varmes opp og formes etter dine føtter og vi kan gjøre ytterligere justeringer av sålene om vi ser at det er nødvendig. Vi har ulike sålemodeller som gjør at du kan få såle enten det er til fritidssko, løpesko, fotballsko eller smale pensko.

  shapes5-new2

  HVORFOR TRENGER MAN SÅLER?
  De siste århundrene har vi i stor grad endret underlaget vi beveger oss på. Mesteparten av tida beveger vi oss på flate, harde underlag, noe som tvinger foten til å flate ut og vri seg for hvert eneste skritt. Samtidig har vi endret bruken av føttene våre. I forhold til tidligere lever mange et sedat liv og mange er aktive i idretter som stiller andre krav til føttene enn de vi genetisk er designet for. Mange utvikler feilstillinger og overbelastninger og opplever daglige smerter.

  Fotens funksjon har mye å si for leddene oppover i kroppen. En feilstilling i foten kan ved belastning forplante seg og kan være opphav til plager både i knær, hofter og korsrygg. En tilpasset såle gir deg den støtten du trenger og gir dine bevegelser et utgangspunkt som gjør at du kan redusere smerte og bedre både funksjon og prestasjon. Biomekanisk kontroll er viktig både for stabilitet og kraftutvikling og er nyttig både i idrett, i arbeid og for å forhindre fall hos eldre.

  HVEM TRENGER SÅLE?
  Alle som har plager som kan relateres til en feilstilling i fot og ankel, samt de som vil forebygge plager ved aktiviteter og arbeid som vi vet er belastende for foten. Videoen under er et eksempel hvor du kan se hvordan vi tilpasser såler til en frisør med plager i rygg og føtter.

  For å gi deg litt innsikt i hva som kan bedres og hvem som har nytte av såler vil vi gå nærmere inn på et utvalg diagnoser hvor Formthotics-såler har vist seg å være en nyttig intervensjon:

  FLATE FØTTER
  Noen såler irriterer fotbuen hos de som har flate føtter. Formthotics er formbare med varme slik at bueprofilen og konturen til personens føtter fanges opp ved tilpasning av sålen. Sålens indre bue korrigerer overpronering og reduserer overstrekk av senene i foten.

  BEINHINNEBETENNELSE
  Formthotics kontrollerer uttalt overpronasjon godt, noe som er en vanlig årsak til beinhinnebetennelse. Dette gjøres via god støtte av fotbuen og forsterkes ved varmeforming etter dine føtter.

  AKILLESSMERTER
  Stramme leggmuskler bak på leggen, samt overpronasjon, er vanlige årsaker til akillessmerter. Formthotics hjelper deg å kontrollere overpronasjonen og redusere spenningen på akillessenen. Vi kan også bygge opp med en hælkile for direkte å avlaste akillessenen.

  HÆLSMERTER (PLANTAR FASCITT)
  Formthotics er gjennom formingen med varme designet for å følge fotens overflate på undersiden av foten. Strukturene her vil bli støttet og bidra til god fotfunksjon. Dersom stramme leggmuskler bidrar til hælsmertene kan vi legge til en hælkile bak på sålen.

  VERKENDE FØTTER OG LEGGER
  Verkende føtter og/eller legger kan være en kombinasjon av faktorer som harde underlag, muskelsvakhet, dårlig skotøy og dårlige biomekaniske forhold i fot og legg. Formthotics Dual fungerer bra her, spesielt hos personer hvor pronasjon er av betydning. Sålene tar opp støt, fordeler trykket og opprettholder god støtte og hjelp til å holde foten og leggen i riktig stilling. På denne måten reduserer man feilbelastningen på muskler og komforten øker.

  OVERTRÅKK
  Dual Formthotics med lav profil fungerer godt ved overtråkk i ankelen. Den lave profilen støtter foten uten å irritere skadet vev. Varmeformingsprosessen og et mykere topplag i sålen øker leddsansen og stimulerer balanse og stabilitet som er viktig for å komme seg etter en slik skade.

  KNESMERTER
  Patellofemorale smerter og plager i leddbåndet på innsiden av kneet (MCL) er ofte forårsaket av dårlig fot- og benstilling. En såle som hindrer overpronasjon vil bedre knestillingen og gi bedre forhold for kneskåla og MCL.

  HOFTE- OG KORSRYGGSMERTER
  Smerter i hofte og rygg som kommer av overpronasjon i foten kan reduserer med Formthotics. Den indre buen på sålene reduserer pronasjonen og med varmeforming kan denne kontrollen økes ytterligere. Gjennom å redusere pronasjonen vil også leddstillingen i benet for øvrig bedres, noe som er assosiert med hofte og korsryggsmerter.

  SMERTER I FOTBUEN
  Overpronasjon og dens kompensasjoer er en av nøkkelbidragsyterne til smerter i fotbuen og er noe som kan korrigeres med såler. Sålene vil både støtte fotbuen og ta av belastning for skadede strukturer.

  HALLUX VALGUS
  Hallux Valgus kan være veldig plagsomt, særlig når overpronasjon er gjeldende. Overpronasjon fører til stress gjennom ledd i stortåen og gir unormal fotavsett ved gange. Dette kan justeres med såler.

  DIABETES:
  Formthotics er designet til å absorbere støt og fordele trykket samtidig som de støtter foten i en naturlig stilling. De reduserer trykket under foten og risikoen for sårdannelse.

  BARNAS FØTTER
  Bruk av såler til barn er et kontroversielt tema. Allikevel er det viktig å nevne at tilstander som flate føtter, Schlatters, Severs tegn og akillessmerter kan bedres ved bruk av riktig tilpassede såler. Ofte er disse tilstandene forårsaket av overpronasjon ved at dette leder til at strukturer kommer på strekk og trekkes i.