Akillesseneruptur – Aksel Lund Svindal

Glansen over den kommende vinteren, med hvit snø og triumfer på TV-skjermen ble brått litt mørkere da Svindals instagrambilde rullet over skjermen på mobilen søndag. I svart og hvitt fikk vi se den voldsomme støvelen og de blanke krykkene – det var ikke nødvendig å lese teksten for å innse alvoret.

Allikevel var det noe med bildet som formildet de umiddelbare reaksjonene. Han smilte. Det var tydelig at han allerede tenkte fremover og forbi opptreningsperioden. Han skulle tilbake – og sannsynligvis bedre enn noen gang.

Vi vet alle hvordan han slo tilbake etter det stygge fallet i Beaver Creek i 2007 – nettopp ved å vinne utforrennet i samme bakke i 2008. Han vant Super-G dagen etterpå også. Han vil klare det igjen. Akkurat som Jansrud kom tilbake sterkere enn før etter korsbåndsskaden.

Det er noe med alpintgutta. Vi trenger ikke bekymre oss.

Tilbake til skaden. Han røk akillessenen tvers av. Ikke i alpintbakken, men ved relativt rolig ballspill. Legene har uttalt undring over hvordan dette kunne skje.

Akillessenen er den tykkeste og sterkeste senen vi har og er utsatt i idretter som involverer raske retningsforandringer og hopp. Alpint er ikke en typisk idrett der akillesproblematikk er utbredt. En vanlig skademekanisme er en kraftig og uventet strekk av ankelen samtidig med en reflektorisk muskelkontraksjon på baksiden av leggen. Det kan også skje ved et kraftig fraspark mens kneet er strakt.

Aksel Lund Svindal ble raskt operert og må nå gå med støvelen, eller skinna, i 2 uker. Etter dette tillates han fri bøy av foten og gradvis økt strekk av ankelen de neste 4 ukene, for så å øke intensiteten på styrke- og bevegelighetstreningen. Landslagslegen stipulerer 3-4 måneder før han kan prøve seg på ski, og det blir nok av det rolige slaget i begynnelsen.

Vi ønsker Aksel lykke til og er sikre på at han kommer tilbake sterkere enn før – kanskje blir det ikke VM i år, men han blir farlig neste sesong.

1 hendelser på “Akillesseneruptur – Aksel Lund Svindal”

  1. Tilbakeping: Smerter i akillessenen | Impuls Helse

Stengt for kommentarer.

Vennligst oppgi navn og e-postadresse for å komme til kostholdskalkulatoren.

Skroll til toppen